Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker en jurist

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och omsorgen ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten ska bidra med policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens och omsorgens funktionssätt och styrning. I dag arbetar cirka 45 personer på Vårdanalys. Vi söker nu en jurist för att utvidga det juridiska teamet.

Om rollen

Den centrala delen i tjänsten är att arbeta med frågor som rör medicinsk rätt och socialrätt. Du gör rättsutredningar i analysprojektprojekten och bistår dem med juridiskt stöd och analys. En del i det är att kvalitetssäkra våra produkter och att bidra med juridiska texter i dem. Tjänsten är bred och innefattar också andra typer av juridiska frågor som kan förekomma på en myndighet. Förutom frågor om upphandling, avrop och avtal kan det röra sig om frågor kopplade till förvaltningsrätt, arbetsrätt, offentlighet och sekretess, personuppgiftsbehandling, immaterialrätt och informationssäkerhet.

Vem är du?

Vi söker dig som är jur.kand. och har ett antal års erfarenhet av att ha arbetat som jurist. Du har erfarenhet av att ha arbetet med medicinsk rätt eller socialrätt. Det är meriterande om du arbetat inom statlig eller annan offentlig förvaltning. Du drivs av att få bidra till utvecklingen av de sektorer vi analyserar och vill vara en del i att skapa goda förutsättningar för en välfungerande myndighet.

Du är ansvarstagande, självständig och strukturerad. Du har en förmåga till helhetssyn, är flexibel och kan prioritera vid tidspress. Du har lätt att knyta goda kontakter, kan förklara juridiska frågor på ett pedagogiskt sätt och har mycket god samarbetsförmåga. Du är en god skribent och är noggrann.

Tjänsten är placerad i Stockholm och avser en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provtjänstgöring. Organisatoriskt sett tillhör du staben som leds av stabschefen som också är myndighetens chefsjurist.

Så ansöker du

Din ansökan med ett personligt brev och cv ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 11 juni 2017,
märkt med dnr 3011/2016. Du kan söka tjänsten här på vår hemsida eller genom att skicka din ansökan till registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt
Stabschef/chefsjurist Karin Nylén, e-post: karin.nylen@vardanalys.se

Sista ansökningsdag söndag 11 juni 2017